Groepscursussen

Ontwerp zonder titel

Cursusaanbod

Bij De Hondenleerschool proberen wij onze lessen zo flexibel mogelijk voor jullie aan te bieden. Wanneer je nieuw bij ons start, start je altijd met het volgen van onze introductie, ongeacht de leeftijd van jouw hond. Wil je eerst even komen kijken, kennismaken of de sfeer proeven, maak dan snel een afspraak voor een kennismaking. 

De meeste pups komen ergens rond de acht weken bij hun nieuwe baasje(s) in huis. De puppycursus is er op gericht jullie heel precies te vertellen op welke manier je kunt zorgen dat jouw pup die noodzakelijke ervaringen opdoet en op welke manier je het beste het gedrag van de pup naar gewenst gedrag kunt sturen.  

De pup moet leren wat en wie er allemaal bij het leven hoort en vooral ook leren hoe hij er mee moet omgaan. 

Ook het opbouwen van een relatie en vertrouwensband tussen jullie gezin en het hondje begint vanaf het moment dat de pup thuis komt. 

Bij onze puppycursus kun je altijd op elk moment, wanneer het jullie uitkomt, starten. We hebben GEEN wachtlijsten. Deze cursus volg je met een pup vanaf 8 tot 18 weken. Wanneer jouw hond ouder is, start je in de plus – cursus.

Elke les zal er een ander thema aan bod komen. Je kunt deze thema’s in willekeurige volgorde volgen.  

Je kunt op deelnemen aan de lessen door je aan te melden in onze online omgeving. Deze vind je hier.

De kosten voor de puppycursus zijn 100 euro.

Inbegrepen bij de puppycursus:

 • Introductie
 • 1 online theorieles;
 • 4 praktijklessen;
 • Toegang tot de appgroep voor al je vragen;
 • Online extra theorie per les als voorbereiding;
 • Persoonlijke begeleiding bij het behalen van jullie doelen;
 • Tekenbandje.

* Voor het starten van welke cursus dan ook, is de introductie noodzakelijk om eerst te volgen.

We maken een combinatie van opvoeden en trainen.

Uiteraard gaan we aan de slag met praktische oefeningen zoals onder andere:  zit, af, blijf, plaats en hierkomen. Maar we streven ernaar dat we ervoor gaan zorgen dat je alle handvaten krijgt om je hond te leren rustig en sociaal te zijn. 

Dat betekent onder andere; dat hij niet tegen mensen aanspringt of bezoek omver loopt, rustig kan wachten op bijvoorbeeld de voerbak en geen dingen van straat eet. 

Je maakt jezelf technieken eigen die ervoor zorgen dat jij en je hond een vertrouwde, veilige en hechte relatie opbouwen, omdat jullie elkaar beter begrijpen.

Je hond gaat naar je luisteren, omdat hij weet wat je van hem verwacht en omdat hij het fijn vindt om naar je te luisteren!De cursus geeft een snel en optimaal resultaat: je zult versteld staan van wat jullie leren in slechts een paar weken tijd.

Het is de basis voor een leven lang een fantastische relatie met je hond.

Voor wie?
Deze cursus is voor iedereen die: die met zijn hond aan de slag wilt, de puntjes op de i wilt zetten, ergens anders heeft getraind maar nog niet zijn doelen heeft bereikt, tegen problemen aanloopt en waarschijnlijk voor nog veel meer mensen. Kom gerust een keer kijken als je benieuwd bent hoe wij te werk gaan.

 

Onze basiscursus start MAANDELIJKS, zodat je nooit lang hoeft te wachten. Je kunt op deelnemen aan de lessen door je aan te melden in onze online omgeving. Deze vind je hier.

De kosten voor de basiscursus zijn 220 euro.
Inbegrepen bij de basiscursus:

 • 4 online theorielessen;
 • 8 praktijklessen;
 • Toegang tot de appgroep voor al je vragen
 • Online extra theorie per les als voorbereiding
 • Huiswerk
 • Persoonlijke begeleiding bij het behalen van jullie doelen

* Voor het starten van welke cursus dan ook, is de introductie noodzakelijk om eerst te volgen.

PRO is het vervolg op PLUS en hier gaan we de commando’s verder uitbreiden en meer prikkels aan de oefeningen toevoegen. Afbeelding met tekst, markt

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dat betekent onder andere; dat de hond gaat leren rustig te blijven als er meer prikkels worden aangeboden en dat hij niet ergens zomaar achteraan rent. 

Je maakt jezelf technieken eigen die ervoor zorgen dat jij en je hond een vertrouwde, veilige en hechte relatie opbouwen, omdat jullie elkaar beter begrijpen. Je zult versteld staan wat je de hond allemaal kunt leren. 

Het is het vervolg op een leven lang een fantastische relatie met je hond.
Elke les zullen er bepaalde thema’s aan bod komen waaraan je gaat werken en elk team aan de slag gaat met zijn eigen uitvoering.  

 

 Afbeelding met gras, buiten, lucht, boom Automatisch gegenereerde beschrijvingJe hebt wellicht ervaren dat jouw hond thuis en/of op de hondenschool het goed doet. Echter in de praktijk, denk aan: de markt, het tuincentrum, op het terras of in het losloopgebied kan het nog wel eens een flinke uitdaging zijn. Tijdens de Practice lessen gaan we al het geleerde ook echt toepassen in de praktijk. 

Je kunt deelnemen aan deze lessen na het volgen van de Plus lessen. 

We gaan onder andere aan de slag met: hoe je mensen en andere honden kunt begroeten en/of passeren zonder opspringen, uitvallen, trekken en overenthousiasme, hoe een hond naar je toe komt (hierkomen) in alle situaties etc. 

Voor degene die nog meer uitdaging willen, bieden we dit ook aan, aan de lange lijn & los van de lijn.

 
Wil je de planning inzien, inschrijven voor de lessen of een strippenkaart aanschaffen